Šestoro migranata, među kojima je i dvoje dece, nestalo je kada se njihov čamac prevrnuo dok su prelazili Dunav u selu Karavukovo kod Odžaka, piše N1.

Informacija je potvrđena Tanjugu u policijskoj upravi Sombor.

„Policija je na terenu i u toku je uviđaj“, rečeno je Tanjugu u somborskoj policiji.

Prema rečima očevidaca, grupa od petnaestak migranata pokušala je rano jutros čamcem da pređe reku kako bi stigli u Hrvatsku. Međutim, čamac se prevrno ubrzo pošto su počeli da odmiču od obale i tom prilikom nestalo je šest osoba, četiri odrasle osobe i dvoje dece. Oni se vode kao nestali, pretpostavlja se da su se utopili, a potraga za telima je u toku.

Još dva muškarca koja su se nalazila na čamcu uspela su da isplivaju. Oni su sami izašli na obalu, saznaje Blic. Somborska policija je odmah započela potragu za nestalima.

Ovo je već treći nesrećan slučaj od oktobra ove godine, u kojem su stradali migranti, odnosno nestali u reci.

U novembru je došlo do gotovo identičnog nesećnog slučaja, kada se prevrnuo čamac pun migranata kod Apatina, kod vikend naselja Vagoni. Oni su pokušavali, takođe preko Dunava, da stignu do Hrvatske.

Tada je na čamcu bilo desetak migranata, a šestoro je nestalo kada se plovilo, usled velikog opterećenja, prevrnulo. Policija je tada, izlaskom na lice mesta, zatekla osam migranata koji su isplivali iz vode.

Drugi nesrećan slučaj dogodio se 1. oktobra ove godine, kada su se utopila dvojica migranata kod Šida, u Sotskom jezeru. Tada je policiju pozvao čuvar brane na jezeru, a ronilačka jedinica Žandarmerije pronašla je tela migranata.

Oni su registrovani u Prihvatnom centru u Šidu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.