“Prevarili su i Makrona, Džonsona, Stoltenberga, Erdogana. Bar sam u dobrom društvu”: Kako je naseo Zoran Zaev

0
Foto: Tanjug-AP

Dvojica Rusa, “prankera”, poznatih po nadimcima Vovan i Leksus, napravili su smicalicu severnomakedonskom premijeru Zoranu Zaevu, preneli su mediji. Rusi su navodno razgovarali sa Zaevim u ime bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

U jednom od tri razgovora u ime Porošenka, “prankeri” su ispričali da su ukrajinski naučnici “otkrili” genetsku vezu Porošenka sa Aleksandrom Makedonskim.

“Naši naučnici su otkrili moju genetsku vezu sa njim, zato sada mogu da se zovem Petrom Makednonskim”, rekli su prakeri u jednom od razgovora u ime Porošenka.

Kao odgovor, makedonski premijer je navodno rekao da je “čitao o tome” i porulio da istorija “može da nas ujedini”.

Kada je otkriveno da je u pitanju “prank”, Zaev je rekao da je postao žrtva svoje otvorenosti.

“Isti prevaranti su uspeli ovo da urade sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a prevarili su i bivšeg britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija, gensek-a NATO Jensa Stoltenberga, takođe i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana”, rekao je Zaev medijima i našalio se da je makar “u dobrom društvu”.

Mnogi su mu zamerili da je istupao protiv nacionalnih interesa, a Zaev je naglasio da je u spornom delu razgovora u vezi sa autokefalnošću makedonske crkve izneo svoj lični stav i ono za šta se on zalaže.