Policija je u nedelju uhapsila dve osobe (19 i 22 godine) zbog sumnje da su u jutarnjim satima u Supetru na Braču učestvovali u napadu na grupu od pet mlađih osoba koje su tom prilikom lakše povređene, saznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Kako se navodi u policijskom izveštaju, u Supetru je uhapšen 22-godišnjak, zbog sumnje da je učestvovao u napadu te povredio 26-godišnjaka. S obzirom na to da je taj 22-godišnjak bio u alkoholisanom stanju smešten je u prostoriju na trežnjenje, prenosi N1.

U nedelju oko 10 sati u Splitu je uhapšen 19-godišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u tom događaju.

Protiv 22-godišnjaka je podnesena krivična prijava, a protiv njega kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su optužni predlozi  zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Kako se navodi u saopštenju policije, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Iz splitske policije se saznaje i kako su svih petoro napadnutih državljani Hrvatske. Dvoje od njih su srpske nacionalnosti, a ostali su Hrvati. U incident se, saznaje Hina, umešao mesni taksista pomažući napadnutima, nakon čega je napad prestao. 

Kako saznaje Dalmatinski portal, napadnuti su sezonski radnici. Napadnuta su trojica radnika iz Slavonije, devojka iz Varaždina i Bračanin.

„Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Verovatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15, 20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: ‘Di je Srbin?’ Napali su ih i bacili na pod, počeli su ih šutirati. Devojka je legla na svog prijatelja, nastavili su tući i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: ‘Je li ovo potrebno?’ Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naleteo taksista, ubili bi nas. Počeo je da trubi, a oni su se razbežali“, ispričao je za Dalmatinski portal mladić koji je i sam bio žrtva napada.

Komentara

 1. Marko Marulić
  10. juna 2019. 12:22

  Teško mi je zamisliti da bi ih napali bez razloga. U Hrvatskoj obično ljude nije briga tko si, što si niti što radiš... ako trebaš pomoć oko nečega teško da će ti netko pomoći, ja bi to zvao "hrvatski mentalitet" al jbg.

  1. Zoran Kg
   10. juna 2019. 12:53

   Marko Tvoj glupi komentar je opis svakog Hrvata.Vas prvo nauce da kažete Srbe na vrbe,pa tek mama i tata.

  2. Miloš1976
   10. juna 2019. 14:30

   Pa da,sigurno su isprovocirali napad četvorostruko brojnije grupe navijača..Sto posto nije nikoga briga da li si Nemac,Mađar,Rus..Ali,ako si Srbin..E,onda počinje lov..

 2. Светлана
  10. juna 2019. 14:18

  Разлог је што су Срби, а ово је већ епидемија код Хрвата, одавно је требало да их лече.

  1. dunja
   11. juna 2019. 20:28

   Na Braču vikali "Ovo je Srbija"

 3. Jelena
  10. juna 2019. 19:31

  Zašto pišete ovakve gluposti bez provjere. Istina je slijedeća. Hrvatska ostaje bez radnika (momentalno nedostaje tisuće konobara, kuhara, medicinskih sestara, doktora). U Hrvatskoj više nitko neće raditi za tisuću Eura. Kuhari traže višu plaću od dr. Naravno u toj i potrazi za radnicima dolaze u Hrvatsku Filipinci, Bosanci, Srbi, ne bi vjerovali Talijani itd. Četvero "kuhara i barmena" došlo u poznati beach bar u Funtanu. Plaća za rad od 18 sati popodne do 1 sat poslije ponoći 1.300 eura. Stan, hrana plaćeno. Prvog dana dečki zadovoljni, pjevaju veseli a onda problemi. Ujak se razbolio moram vidjeti što mu je i hitno moram za Beograd daj gazda 300 Eura za put. Drugog se nije moglo probuditi jer je prothodnog dana lumpovao do 4 ujutro. Treći jojj gazda ja sam samo barmen a ovo što ostavljam neka drugi počisti. Jao gazda što su to kokteli Mochito, Pina Colada? Ovdje u Istri se radi i zaradi i n ikada ne pita od kud si, čime se baviš, gdje si bio i koje si nacionalnosti. Ili si dobar radnik ili si zajebant bio da si Srbin, Hrvat, Turčin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.