Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je izuzetno zadovoljna time što je doneta presuda Dragoljubu Simonović za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću, jer to pokazuje da više nema nedodirljivih i da nikog više u Srbiji ne može da zaštiti članska karta bilo koje partije.

Brnabić je odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše presudu rekla da je taj slučaj dobio sudski epilog i da joj je žao što je toliko trajao.

Dodala je da će uraditi sve što može da rad pravosuđa bude još efikasniji.

Brnabićeva je čestitala svima koji su izgurali taj sudski proces dodajući da nije na njoj da komentariše da li je određena kazna premala ili ne.

„Važno je da je taj slučaj dobio sudski epilog i pokazao koliko se Srbija menja i kakva je zemlja danas, koliko se poštuje vladavina prava i koliko radimo zajedno na bezbednosti novinara i zaštiti slobode medija. Dat je dobar primer da u Srbiji nema zaštićenih i da nikakva članska karta ne može nikog da zaštiti“, naglasila je premijerka.

Istakla je da do „pre 10 godina nije bila takva situaciija i da, kako je rekla, novinari nisu smeli da pisnu, niti su se veoma dugo mogle da otkriju ubice Slavka Ćuruvije“, a prenosi RTS.

„Sada se to rešava brzo i efikasno. Ovo je danas mnogo bolja zemlja, u kojoj se mnogo više poštuje vladvina prava“, rekla je Brnabić i poručila da će tako biti i nastavljeno.

Na pitanje novinara zašto nije pokušala da pomogne Milanu Jovanoviću i zašto SNS nije sada izdalo nikakvo saopštenje, Brnabićeva je rekla da su za tu stranku dela mnogo važnija od reč i saopštenja i da je mnogo bitnije to što SNS nije stala u zaštitu čoveka koji je osuđen za krvično delo.

To mnogo govori o SNS i o Srbiji danas, jer više nema zaštićenih, istakla je ona.

Kada je reč o pomoći Jovanoviću, Brnabić kaže da vlada nema pravni osnov da izdvoji 10.000 evra da se opremi njegova kuća.

„Osim ako nije reč o ugroženima od poplava i slično. Sve ostalo što sam mogla sam i uradila. Možda to nije dovoljno, ali Jovanović zna šta sam uradila, kao i Veran Matić“.

Komentar(1)

  1. Bobby
    24. фебруар 2021. 17:14

    Госпођа је председница владе, а не премијер, или премијерка, бар док се председник државе не самопрогласи за краља. А да је то доказ да нико у овој земљи није недодирљив, пре ће бити да је неко изван Србије са дужном пажњом пратио овај процес. А и није далеко фебруар 2025., па ћемо видети где ће тада бити Симоновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.