Prestižna PRO PR Globe Awards 2021 u rukama dobitnica iz Srbije

  0

  Međunarodna komisija PRO PR Globe Awards odlučila je da će ove godine priznanje za doprinos razvoju struke odnosa sa javnošću dobiti ugledne ekspertkinje iz oblasti komunikacija iz Republike Srbije: Ljiljana Boljanović, direktorka i partnerka u agenciji Olaf&McAteer Beograd, Olivera Ćirković, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija u Univerexportu u Srbiji i Jelena Parezanović, posebna savetnica ministra za odnose sa javnošću i komunikacije u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

  PRO PR Globe Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim etičnim radom i znanjem  doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnom, nacionalnom i  globalnom nivou kroz različite projekte. Ovaj program nagrađivanja utemeljen je 2012. godine povodom obeležavanja desete godišnjice međunarodne PRO PR konferencije. Program nagrađivanja namenjen je prvenstveno pojedincima, a ne projektima, a za njega se ne uplaćuju nikakve finansijske naknade. Proces nominacije traje 90 dana, a bivši dobitnici nominuju buduće, u skladu s pravilnikom PRO PR Globe Awards.

  Priznanje PRO PR Globe Awards uključuje i unikatnu statuu koju su za ovu priliku izradili studenti Akademije primenjenih umetnosti Univerziteta u Rijeci.

  Za ovu nagradu, kandidate nominuju i predstavnici 4 svetska udruženja: International Public Relations Association-IPRA, Public Relations and Communications Association-PRCA, International Communications Consultancy Organisation-ICCO , Chartered Institute of Public Relations-CIPR.

  U kategoriji PRO PR Globe Awards ove je godine nagrađen 21 dobitnik iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Rusije i Indije.