Prešli su 2.000 kilometara od Iraka biciklom, a onda im ga je neko ukrao u Beogradu, kod Bogoslovije

2
Foto: Printskrin FB/CyclingForIraq

“Vozimo se hiljadama kilometara kako bismo pridobili vašu pažnju i skupili pomoć za najugroženije ljude u Iraku – raseljene Iračana i sirijske izbeglice koje pate od ozbiljnih zdravstvenih problema”.

Tako su na zvaničnom Fejsbuk nalogu opisane aktivnosti organizacije #CyclingForIraq.

Par koji se odlučio da “dvosedom” na točkovima obiđe svet, često govori o tome kako nije u pitanju okretanje pedala, već prilika da se podele vrednosti i ideje sa ljudima koje usput sreću.

U Srbiji su proveli dva dana – bili su u Vranju i Jagodini – pre nego što su došli do Beograda. A onda su doživeli veliku neprijatnost koju su podelili na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

“Naš bicikl je ukraden. To se dogodilo u Beogradu. Spavali smo u motelu, bicikl je bio zaključan, ali je tokom noći neko presekao zaštitu i ukrao ga. Sve je prijavljeno policiji, ali je pitanje koliko mogu da urade u ovom slučaju”, napisao je par.

Premda nisu uspeli da pronađu bicikl, oni su poslali direktnu poruku Beograđanima.

“Beograđani, naš bicikl ukradena je u kraju oko Bogoslovije. Ako živite u gradu, ili znate nekoga ko tamo živi, bićemo veoma zahvalni ako ga dobijemo nazad. Prešli smo 2.000 kilometara od Iraka kako bismo skupili novac za žrtve ratova u Srednjem Istoku. Nije nam važno ko je to uradio, samo nam je bitno da nastavimo put”, piše u poruci Beograđanima.

Par je naglasio da bicikl nije njihov i da se nadaju da će ga dobiti nazad kako bi im Beograd ostao u lepom sećanju.

2 KOMENTARA

Comments are closed.