Specijalni agent Dejl Kuper, koji je u Tvin Piks došao da bi razrešio slučaj ubistva srednjoškolke Lore Palmer, na prvu deluje naivno. Pre svega zbog svog uživanja u svežem vazduhu koje proizvode gusti četinari, ali i u kafi i hrani.

Kuper je poznat po tome što obožava kafu, toliko da u svakom baru i restoranu zaustavi konobare i saopšti im svoj utisak. Drugo, „Huckleberry pie“ sa kuglom sladoleda od vanile je dezert koji mu nikada nije dosadio.

Međutim, mi ovo voće nemamo u Srbiji, pa smo se raspitali šta mu je najpribližnije kako bismo za vas pripremili ovaj recept iz serije „Twin Peaks“. Najsličnije su im ribizle, a ako ne možete da ih pronađete u radnji, možete da spremite i sa borovnicama.

Twin Peaks

PITA SA RIBIZLAMA

SASTOJCI:

  • 300 gr brašna
  • 100 gr hladnog putera
  • čaša hladne vode
  • malo soli
  • 39 gr šećera + 200 gr šećera za voće
  • 600 gr ribizla
  • cimet
  • sok od pola limuna

PRIPREMA:

  1. Koru napravite tako što pomešate brašno, puter, vodu, so i 39 gr šećera. Podelite ga u dve jufke, stavite u frižider na jedno sat vremena, da se puter ne bi topio.
  2. U šerpi skuvajte ribizle sa šećero, cimetom i limunovim sokom.
  3. Jednu jufku razvucite oklagijom, napravite veliki krug i njime obložite pleh u kojem ćete peći pitu. Neka kora prekrije i strane pleha, a ono što preostane, preklopićete sa strane kada budete sipali fil.
  4. Preko kore sipajte fil.
  5. Drugi deo kore isecite na tračice, a njih slažite jednu po jednu, popreko i uzdužno. Premažite gornju koru razmućenim jajetom. Peći na 200 stepeni oko 60 minuta, u zavisnosti od jačine rerne, a proveravajte s vremena na vreme.

SLADOLED OD VANILE

SASTOJCI:

  • 250 ml slatke pavlake
  • kašika vanila ekstrakta
  • 200 ml kondenzovanog mleka

PRIPREMA:

  1. U činiju za pripremu sipajte slatku pavlaku i vanila ekstrakt. Umutite mikserom dva minuta, dok ne dobijete gušću smesu.
  2. Dodajte kondenzovano mleko i promešajte prvo špatulom. Zatim uzmite mikser i mutite 1-2 minuta, dok se smesa ne ujednači.
  3. Prebacite je u kutiju, poravnajte špatulom i ubacite u zamrzivač. Ostavite u zamrzivaču najmanje 5-6 sati.
  4. Servirajte uz parče pite.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.