Preminuo Zoran Modli, legenda radijskog etra

3
screenshot youtube/vece sa ivanom ivanovicem

Legenda radijskog etra, novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli preminuo je u 71. godini. Ovu vest objavila je Radio Laguna.

Modli je bio jedan od prvih radio DJ-eva u Jugoslaviji, instruktor letenja, autor velikog broja knjiga i novinar. Počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču “Zoran Modli i leteća diskoteka” i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu “Džuboks”. Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu “Hajduk Stanko i jataci”, u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju “Ventilator 202”, sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju “Modulacije” Modli počinje na tada novoosnovanom radiju “Pingvin” u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju “Zair” (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

Modli je objavio sedam knjiga.

3 KOMENTARA

  1. Divan Čovek!!! Stručnost i predanost u onome što je radio , a radio je vrhunski… Večiti osmeh dečaka , večiti optimizam i radost života koja je isijavala iz njega i svakog njegovog projekta.
    Raduje me što sam živela u vremenu kad je njegov talenat obeležio i obojio dane moje mladosti i učinio ih boljim i drugačijim. R.I.P. dragi Zorane, leti u nebo i vodi neku novu dimenziju diskoteke u modulacijama večnosti!

  2. Dragi dobri Modli…obelizio je mladost moje generacije. Pocivaj u miru dragi covece.

Comments are closed.