Preminuo Slobodan Mićić

4
Printscreen Youtube

Najpoznatiji srpski putnik Slobodan Mićić preminuo je u 76 godini posle duže bolesti, potvđeno je “Blicu“.

Obožavan kao vodič, voljen kao šef Interkontinentalnog odeljenja, poštovan kao direktor u “Putniku” , cenjen kao vlasnik prve privatne turističke agencije “Kon tiki”, Slobodan Mićić je većini najpoznatiji po beskrajno zanimljivim putopisima “Svet na dlanu” koje je radio sa suprugom Marijom Škiljaicom Mićić, pišu Novosti.

Ekonomista po obrazovanju, a svetski putnik po opredeljenju, srpske turiste je odveo u najudaljenije kutke planete – od Ugande do Galapagosa, od Fidžija do Islanda, čiji je bio počasni konzul.

Otvorio je vrata mnogih destinacija na kojima srpski turisti sa uživanjem i danas provode godišnji odmor. Približio nam je nesvakidašnja mesta, “čudnu” hranu, zanimljive običaje i naučio građane Srbije kako se putuje sa stilom. Voleo je Grčku, a naročito Atinu, gde je proveo “medeni mesec”. Verovao je da će Turska postati turistička velesila, egipatski turistički radnici su mu se klanjali zvali su ga Abu Sloba, a italijansli su ga kratko zvali Boba.

Poslednje godine posvetio je promociji Srbije, jer je bio zaljubljen u našu zemlju – u Dunav, u Ivanjicu, u Vrnjačku Banju, u salaše i planine.

4 KOMENTARA

  1. Pamtim ga ka izuzetno nepristojnog po aerodromima: više puta sam ga gledao kako ide preko reda, svadja se, gura, preskače, zaibilazi…vrlo neljudski. Žao mi je, o pokojniku sve naj…, no da prenesem iskustvo – realno, takav je bio, Bog da mu dušu prosti.

  2. Zalosno, pokoj mu dusi… bez njega i njegovih emisija svet ce biti mnogo manje zanimljiv.

  3. Bas tuzna vest. Zahvaljujuci njegovim emisijama i ja sam pozeleo da obidjem bar neke dastinacije koje je on prikazao u njima.

Comments are closed.