Preminuo Radomir Antić

0

U Madridu je, posle kratke bolesti, u 71. godini preminuo jedan od najboljih srpskih trenera Radomir Antić, prenele su Novosti.

Vest je preneo i Atletiko iz Madrida na Tviteru.

Antić je bio šef stručnog štaba Saragose, Ovijeda, Reala, Atletiko Madrida i Barselone.

Antić je vodio i nacionalni tim Srbije od 2008. do 2010. i posle dugo godina odveo ga na Svetsko prvenstvo u Južnoafričku republiku.

Naslovna strana sajta Marke

Potom se vratio u Španiju i nastavio miran porodični život. Dve godine kasnije usledio je poziv kineskog kluba u povoju, ali sa velikim ambicijama, Šandong Linenga.

Kao fudbaler karijeru je započeo u rodnom Užicu i igrao je za Slobodu 1967.

Godinu dana kasnije preselio se u Beograd da bi obukao dres Partizana. Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeru, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.

Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina, seo je kao pomoćni trener na klupu voljenog beogradskog kluba – Partizana 1985.

Kao igrač Antić je 1976. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Sa crno-belima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987), dok je sa madridskim Atletikom 1996. osvojio „duplu krunu“ što niko pre njega, na „Vinsente Kalderonu“, nije uspelo.

Antić je iza sebe ostavio suprugu, sina, kćerku, dve unuke i dva unuka.