Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije od 1998. do 2000. godine preminuo je u 63. godini, objavile su podgoričke Vijesti.

Kako navode mediji, on je preminuo u svom selu Raći, u Kučima, nadomak Podgorice. Prema nezvaničnim informacijama, umro je od srčanog udara.

Bulatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i kasnije postao asistent na predmetu Politička ekonomija i stekao titulu magistra ekonomskih nauka.

Politikom se bavio u omladinskoj i studentskoj organizaciji. Izabran je 1989. godine za predsednika Predsjedništva SK Crne Gore, a predsednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.

Posle osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Obojicu ih je predložila DPS, ali dva različita krila. Krilo sa Bulatovićevim pristalicama, zbog zabrane korišćenja imena DPS biva prinuđeno da uzme novo ime — Socijalistička narodna partija.

Ubrzo posle smene 1998. godine usledila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gde je Milošević tada bio predsednik. Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dve godine.

Nakon bavljenja politikom posvetio se privatnom biznisu i stručnom usavršavanju.

Poslednji put viđen je u javnosti na sahrani Mirjane Marković u aprilu.

Komentara

 1. Bokelj
  30. јун 2019. 19:05

  Nije izgubio na predsjedničkim izborima 1998. godine nego je pokraden, nažalost uz pomoć SPC koja danas plaća visoku cijenu saučesništva u tom lopovluku!

  1. Komšija
   1. јул 2019. 05:19

   Nikola ti li si? Ja bih samo istakao da mi je drago što ne živim u paralelnom univerzumu u kome je Momo dobio te izbore i u kome su najvažnije strateške odluke za stanovništvo donosili on i njegova ekipa.

   1. Vuk
    1. јул 2019. 13:23

    Pokraden apsolutno. Ipak je bio dio ekipe koja nas je u crno zavila, isto tako nije bio nula kao Djukanovic i 99% DPS-a koji je otisao za Djukanom.

 2. ЕЛИМ
  30. јун 2019. 20:55

  ПОРОДИЦИ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ И НЕКА МУ ЈЕ ВЈЕЧНА СЛАВА .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.