Gitarista rok grupe „Riblja čorba“ Mirosalv Miša Aleksić preminuo je u 67. godini, prenose brojni beogradski mediji.

On je bio na lečenju od korona virusa u KBC „Bežanijska kosa“. Pre nekoliko dana stanje mu se pogoršalo i prebačen je na respirator.

Dok se borio za život, Aleksiću su podršku uputili brojni prijatelji, poštovaoci i kolege. Njegov kum Momčilo Bajagić Bajaga imao je emotivnu poruku za Mišu:

– Drži se kume, stari majstore – napisao je Bajagić. – Mnoge si stvari do sada sa uspehom prošao, pa sam siguran da ćeš i ovo zlo da pobediš. Čim ozdraviš, čekamo te na Tašu na probi. Znaš da ima nekih stvari koje bez tebe ne vredi svirati. Vole te Bajaga i ekipa.

Aleksić je nedavno u ispovesti za Kurir govorio o muzici, svojoj karijeri, popularnosti, rokenrolu, kao i o svojoj porodici. 

„Tajna uspeha i trajanja Riblje čorbe jeste u tome što, svaki put kad smo hteli da odustanemo, uvek se pojavi ta pomisao u nama šta ćemo dalje. Čime ćemo se baviti posle muzike? Jednostavno, ne može bez ovoga, ušlo nam je u krv. I sviraćemo dok smo živi! Makar se peli štapovima na binu! Publiku ćemo uvek imati. Pa nas slušaju četiri generacije!“, rekao je Aleksić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.