U Beogradu je danas u 72. godini preminuo Jovan Ciga Sekulić.

Ovu tužnu vest potvrdila je porodica poznatog sportskog novinara, reportera i urednika, autora brojnih intervjua i reportaža sa najvećih sportskih događaja širom planete.

Popularni Ciga je rođen 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a novinarstvom je počeo da se bavi 1974. godine. Bio je vrsni poznavalac sporta i pisane reči. U širokom spektru sportova koje je pratio, fudbal je ipak bio i ostao njegova najveća strast pa je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim fudbalskim klubovima.

Radio je u „Sportu“, „Blicu“, „Glasu javnosti“ i potom „Večernjim novostima“ u kojima je bio urednik sportske redakcije i pomoćnik glavnog urednika do odlaska u penziju 2018. godine, piše SK.

I nakon toga ostao je uz sport i medije, imao je savetodavne uloge u Fudbalskom savezu Srbije i Crvenoj zvezdi, o čijem je pohodu na titulu evropskog i svetskog šampiona 1991. prethodno izveštavao kao novinar.

Dugo godina obavljao je funkciju pedsedavajućeg u Udruženju sportskih novinara Jugoslavije, potom i Srbije i Crne Gore, a bio je i predsednik Udruženja sportskih novinara Balkana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.