“Preminuo je najveći od svih nas koji se bavimo ovim poslom, jedan od poslednjih pravednika u ovoj zemlji…”: Kako se Žika Milenković oprostio od Đorđa Balaševića…

0
Printscreen/YouTube/N1

“Umro je najveći od svih nas koji se bavimo ovim poslom. Kao mlađi sam imao prilike da prisustvujem njegovim prvim nastupima, čak i kada je sam sa gitarom nastupao. Kasnije sam imao priliku, zahvaljujući Bajagi i Instruktorima, da sedimo za istim stolom. On nas je posećivao u Studiju 5, zabavljao nas i mogu vam reći da smo se svi smejali njegovim imitacijama i njegovim pričama”, izjavio je muzičar Živorad Žika Milenković povodom smrti Đorđa Balaševića.

On je ocenio da je Balašević „bio čovek sa kojim se je bilo teško meriti u bilo kom smislu“

„Umro je i jedan od poslednjih pravednika u ovoj zemlji. Njegovoj porodici izražavam najdublje saučešće i saosećam s njihovim bolom. Šokiran sam“, naveo je Milenković, a prenosi N1.

On kaže da je nakon što je čuo da je Balašević u bolnici od upale pluća navijao da se izvuče, tako da ga je vest o smrti zatekla – kao i celu zemlju.

„Svi moraju da budu svesni da je on bio jedan od najvećih ljudi u ovoj zemlji. Uvek ćemo ga pamtiti kao čoveka koji je imao ‘svemir u glavi’ i koji nas je uvek sve dobro zabavljao. On nam je uvek dobro želeo i želeo je da nas sa celim svetom izmiri“, zaključio je Milenković.