Preminuo Igor Mandić, jedan od najvećih pisaca i kritičara u bivšoj Jugoslaviji

2
Foto: Igor Pavićević/Nedeljnik

Poznati pisac, književni kritičar i novinar Igor Mandić preminuo je u 82. godini života u Zagrebu, prenose hrvatski mediji. Vest je na Fejsbuk profilu potvrdio njegov kolega Velimir Visković.

“Malopre mi se javila Slavica Mandić: Danas predveče oko 18.30 preminuo je naš Igor! Već godinama je imao srčane probleme, zadnje dve godine Slavica i on su se pred koronom povukli u svoj stan u Filipovićevoj, nismo se viđali, povremeno bismo se čuli telefonom. Slavica kaže da je imao jako napornu noć, slabo je spavao, ali verovatno sluteći kraj naručio je baš otmen ručak s gratiniranim školjkama i šampanjcem. Popodne mu je pozlilo, završio je u bolnici Sveti Duh”, napisao je između ostalog.

Mandić je rođen 1939. u Šibeniku. Završio je studije komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1963. godine. Od 1996. radio je u Vjesniku kao kritičar, recenzent, urednik i autor tekstova u različitim izdanjima ove izdavačke kuće. Od 1993. do 1996. pisao je kulturološke komentare za Slobodnu Dalmaciju, a 1997. prešao u slobodne umetnike. Dugogodišnji je saradnik mnogih radio-televizijskih centara. Godine 2005. dobio je nagradu Hrvatskog novinarskog društva za životno delo.

2 KOMENTARA

  1. Bio je slobodan covek, iza svega sto je govorio uvek je stajala dobra namera.
    Hvala Vam Gospodine Igore Mandicu !

Comments are closed.