Preminuo doktor koji je lečio Navaljnog posle trovanja

0
Beta - AP Photo/Pavel Golovkin, File

Sergej Maksimišin, zamenik glavnog lekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicije Aleksej Navaljni lečen odmah posle navodnog trovanja, preminuo je danas, saopštila je bolnica.

Maksimišin, koji je bio zamenik glavnog lekara omske bolnice za hitne slučajeve, preminuo je u 55. godini, navodi bolnica, prenosi CNN.

U saopštenju se ne pominje uzrok smrti.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.

U vreme hospitalizacije Navaljnog, Makimišin nije održao nikakve brifinge za štampu, dodaje CNN.

Kao zamenik glavnog lekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih lekara u bolnici.

Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za lečenje opozicionog lidera.

“Sergej Maksimišin je bio šef odeljenja koje je lečilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo lečenje – posebno za njegovu medicinski izazvanu komu”, rekao je Volkov.

On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.

“Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije retko da lekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti”, dodao je Volkov.

Aleksej Navaljni je uhapšen po sletanju u Moskvu nakon što se vratio iz Nemačke, gde se lečio od posledica navodnog trovanja