Glumica Dajana Rig, čuvena po ulogama Lejdi Olene Tajrel u seriji „Igra prestola“ i Eme Pil u britanskoj špijunskoj seriji „Osvetnici“, premunula je u 82. godini, prenosi BBC

„Moja voljena majka preminula je ovog jutra, okružena porodicom. Kancer joj je dijagnostikovan u martu, a poslednjih meseci je uživala u običnom životu i bila okružena ljubavlju“, napisala je glumičina ćerka Rejčel Stirling.

„Mirno je preminula rano jutros. Bila je kod kuće sa svojom porodicom koja je zamolila za privatnost u ovom teškom trenutku“, saopštio je njen agent.


Dajana Rig je igrala i Trejsi, jedinu ženu koja je postala gospođa agenta Džejmsa Bonda, u filmu „U službi njenog Veličanstva“ iz 1969. godine, podseća britanski javni servis.

Osvojila je BAFTA nagradu 1990. godine za najbolju glumicu u TV filmu „Mother Love“, a 2000. godine joj je dodeljena počasna BAFTA nagrada, kao delu glumačke ekipe kultne špijunske serije „Osvetnici“.

Za nagradu Emi bila je nominovana devet puta, a trijumfovala je samo jednom – 1997. za rolu u mini seriji „Rebeka“.

Komentar(1)

  1. mihailo
    11. септембар 2020. 12:45

    Bila je ona i u Beogradu i grala Šekspira u Narodnom pozorištu... Gostovanje povodom 400 godina Šekspira. Na sceni je bila lepa mlada žena, snažnog glasa i đavolski dobra glumica koja je beogradsku publiku osvojila na prepad... Bio sam na predstavi. Bila je uspešnija u pozorištu ali je filmom očarala publiku širom sveta mada su te filmske uloge bile minorne prema ulogama u koje je ostvarila u pozorištu. Nosilac je visokog ordena Britanije Dama Dejana Rigs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.