Unuka Roberta F. Kenedija, Serša Kenedi Hil (22), pronađena je mrtva u porodičnoj vikendici u Hajanis Portu u Masačusetsu.

Njujork tajms prenosi da se verovatno predozirala.

Kako se navodi, ona se nalazila u kući svoje bake Etel (91), supruge Roberta Kenedija, ubijenog 1968. godine, a kada je Hitna pomoć u četvrtak popodne došla prevezla ju je u bolnicu gde je konstatovana smrt, prenosi Rojters.

Portparol bolnice nije se odazivao na pozive Rojtersa, kao ni drugi zvaničnici, međutim Njujork tajms, Boston gloub i drugi mediji pozivaju se na saopštenje porodice Kenedi u kome je potvrđena smrt devojke, što je poslednja u nizu tragedija jedne od najpoznatijih američkih političkih dinastija.

https://www.facebook.com/james.zeruk/posts/2665593453460072

„Srca su nam slomljena zbog gubitka naše voljene Serše. Njen život bio je ispunjen nadom, obećanjima i ljubavlju“, navodi se u saopštenju porodice.

„Naša srca su slomljena gubitkom naše voljene Serše. Njen život je bio toliko pun nade, obećanja i ljubavi. Svet je danas ružnije mesto. Bila je strastveni borac za ljudska i prava žena i želela je da svet učini lepšim. Radila je na tome da se izgrade škole u Meksiku. Ispunjavala je naše živote ljubavlju, smehom i darežljivim duhom“, izjavila je njena baka Etel Kenedi (91).

Njujork tajms se poziva na dva neimenovana svedoka bliska porodici koja tvrde da se devojka predozirala.

Hil je studirala na bostonskom koledžu, gde je bila potpredsednik Demokratske omladine, a pisala je i o svojoj borbi sa mentalnom bolešću 2016. godine.

Poziv za pomoć iz kuće je upućen u 14.30, a tokom kojeg su lekari Hitne pomoći obavešteni da je u pitanju predoziranje. Detalji još nisu poznati.

„Bila je studentkinja koja je na predavanjima uvek iznosila svoje mišljenje i shvatanja pročitane literature uz odličnu kritiku o izazovima u društvu“, opisao ju je jedan od njenih profesora.

U veoma dirljivoj kolumni Serša je govorila o svojoj borbi sa problemima u vezi sa mentalnim zdravljem.

„Kada ste bili mali, da li ste imali prijatelje sa kojima vas je majka terala da se družite preko vaše volje? Ti prijatelji bi se stalno pojavljivali i vi biste bili zbunjeni. Onda, pošto su oni stalno prisutni, vi se naviknete na njih. Oni nikada neće da odu od vas i vremenom postane vam prijatno da budu tu pored vas. Do prošle godine, ovo je bila situacija sa mnom i mojom mentalnom bolesti. Depresija je pustila korenje još dok sam bila u školi i biće sa mnom do kraja života. Iako sam bila srećno dete, osećala sam i duboku tugu koja mi je pritiskala grudi i ramena. Kada sam počela da studiram, pritisak je postao nikad veći“, napisala je.

Ono što je sve potreslo jeste njena izjava da je „neko koga je znala i volela prešao strogu seksualnu granicu koju ona ima“ i naterao je da pokuša da se ubije

Ona je bila jedino dete Pol Mičel Hila i Kortni Kenedi Hil, koja je bila peto od 11 dece Etel i Roberta Kenedija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.