Preminula Marina Tucaković

0
Foto Screenshoot/Youtube

Najpoznatiji muzički tekstopisac u regionu MarinaTucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godine,

To je potvrdio za Nova.rs njen sin Milan Laća Radulović.

„Tačno je. Upravo me je zvao otac. Moja majka je preminula. Hvala svima koji su slali dobre misli i koji su bili uz nas“, rekao je Milan Radulović.

Dodaje da je sigurno da Marina neće biti sahranjena u Aleji velikana.

On se ranije oglasio se na društvenoj mreži Tviter, gde je naveo da je njegovoj majci, tekstopiscu Marini Tucaković, pozlilo i da joj je potrebna pomoć.

Nakon teškog gušenja, Marina Tucaković primljena je u jednu privatnu bolnicu u utorak, a kada je utvrđeno da je pozitivna na kovid-19 prebačena je u bolnicu „Dragiša Mišović“.

Marina je napisala brojne hitove najvećim zvezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama „Operacija trijumf“ i „Pinkove zvezde“.

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana.

Rođena je u Beogradu 4. novembra 1953. godine gde je završila je ekonomski fakultet, a pisanjem tekstova je krenula da se bavi sa 19. godina.

Prvu pesmu je napisala za grupu Zana i to “Dodirni mi kolena”, kao i dobar deo pesama za taj album prvenac iz 1982. godine.

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pesama za poznate pevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pevača kojima je pisala pesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Autorka je i brojnih pesama za predstavnike Srbije na Pesmi Evrovizije – Nije ljubav stvar, kojom je Željko Joksimović predstavljao Srbiju 2012. godine, kao i Ljubav je svuda za „Moje 3“ za Evrosong 2013. godine.

Napisala je i sve tri numere za festival „3 pa 1“, na kojem je odabran kandidat za Pesmu Evrovizije 2010. godine.

Bila je udata za kompozitora Aleksandra Futu Radulovića i imala dva sina – Milana i Miloša, koji je u 2008. sa 24 godine preminuo u porodičnoj kući.