Preminula Glorija Vanderbilt, naslednica jedne od najbogatijih američkih porodica

0
Foto: Tanjug-AP

Naslednica jedne od najbogatijih američkih porodica, dizajnerka, glumica i nekadašnji model Glorija Vanderbilt, preminula je u 95. godini, saopštio je sinoć njen sin, novinar CNN-a Anderson Kuper.

Vanderbilt je bila čukununuka finansijskog magnata Kornelijusa Vanderbilta, a kako je Kuper naveo, umrla je okružena porodicom i prijateljima u svom domu od posledica raka stomaka, prenosi AP.

“Glorija Vanderbilt bila je izuzetna žena, koja je volela život i koja je živela po svome. Bila je slikarka, pisac i dizajner, ali i neverovatna majka, supruga i prijatelj. Imala je 95 godina, ali da pitate ikoga ko joj je bio blizak, ona je bila najmlađa osoba koju ste poznavali, najopuštenija i najmodernija”, rekao je Kuper.

Mediji su pratili njen život od malih nogu, preko detinjstva do četiri braka i tri razvoda. Prvi put se udala u 17, a neki od njenih muževa bili su čuveni dirigent Leopold Stokovski i reditelj Sidni Lumet.

Imala je četiri sina, od kojih je jedan izvršio samoubistvo. Imala je prepoznatljiv modni brend, lansiran 1978. godine, “Glorija Vanderbilt”, koji je kao zaštitni znak koristio belog labuda.