Ričard Šerman (95), čovek koji stoji iza poznatih Diznijevih „pesama“ koje su oduševljavale generacije, između ostalih, iz „Meri Popins“ i „Knjige o džungli“, umro je u subotu, objavio je Walt Disney Co na svojoj internet stranici.

Šerman je umro na Beverli Hilsu, a kao uzrok smrti navodi se bolest povezana sa starošću, dodao je Dizni, a prenosi Danas.

Sa svojim bratom Robertom kao partnerom, Ričard Šerman nagrađen je sa dva Oskara 1965. za rad na animiranom filmu „Meri Popins“.

Među njihovim najpoznatijim pesama je i „Trust in Me“ iz „Knjige o džungli“.

Među filmovima koji ne pripadaju Dizniju, braća Šerman napravili su „songove“ za dečji hit iz 1968. godine „Chitty Chitty Bang Bang“.

Braća se nalaze iza više od 200 pesama, imali su devet nominacija za Oskara, od čega su osvojili dva, kao i tri Gremija, te zaradili 24 zlatna i platinasta albuma tokom decenija duge karijere.

„Ričard Šerman bio je ono što znači biti Diznijeva legenda, stvarajući zajedno sa svojim bratom Robertom omiljene klasike koji su postali cenjeni deo muzičke podloge naših života“, izjavio je izvršni direktor Diznija Bob Iger.

Robert Šerman umro je pre Ričarda, godine 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.