Premijerka otkrila sa kim Srbija pregovara o mogućoj vakcini: “Biće sve u skladu sa normama, najefikasnije što je moguće…”

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Imunolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Srđa Janković rekao je da je preuranjeno govoriti o nabavci vakcine protiv koronavirusa, jer je u toku više potencijalnih vakcina u fazi kliničkih ispitivanja.

“Treba da budemo spremni, da kad jedna ili više vakcina dobije sigurnosne potvrde, pričamo o nabavci”, rekao je Janković.

Na pitanje upućeno premijerki sa kojim državama Srbija pregovara o distribuciji potencijalne vakcine, Brnabić je odgovorila da su to svakako kompanije iz Kine, Rusije, Velike Britanije.

“Potrudićemo se da dobijemo još nekoliko informacija iz SAD. Biće sve u skladu sa normama i najefikacnije moguće, gledaćemo da možemo da učestvujemo u finalnoj proizvodnji i primeni te vakcine. Borimo se, kao i ostale zemlje”, rekla je premijerka.

2 KOMENTARA

  1. Pitam Tepicku gde je nas Torlak Torlak je godinama proizvodio vakcine koje su mogle da stanu u ravan sa najkvalitetnijim vakcinama na svetu

  2. Ljudi, svi na poslu su smanjili poslovanje, oseca se, dostava pri kraju…lekare i sestre iz bilo kog odeljenja i sektora treba cuvati inace od septembra bice gadno, bitno je da ste obezbedili javna preduzeca sa platama…sto se tice van ekonomije kako je najavio predsednik bice sprovedeno sistematski, vojska, policija,deca do 12g, zdravstveni radnici i sluzbenici u drzavnom sektoru.

Comments are closed.