Premijerka najavila nove mere za Beograd i još neke gradove: Zatvaraju se klubovi, videćemo za restorane

1
Foto: Beta

Premijerka Ana Brnabić kazala je da će sutra verovatno biti uvedene restriktivne mere u više gradova, nalik na one koje su u proteklih nekoliko dana uvele pojedine lokalne samouprave usled razbuktavanja kovid-19.

Ona je na TV Pink kazala da će se sutra u 10 biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, i da se neće uvoditi potpune zabrane kretanja ili okupljanje, kao tokom vanrednog stanja.

Podsetila je da su različiti oblici vanrednog stanja za sada uvedeni u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu i Vranju.

Po njenim rečima, mere će mere biti na snazi u pojedinim mestima, a ne na čitavoj teritoriji Srbiji.

“Beograd svakako, u njemu ima najviše zaraženih, ne po glavi stanovnika već ukupno, ali opet dve trećine svih zaraženih je u Beogradu. To je uglavnom mladja populacija, pa ćemo da gledamo kako da targetiramo mere i da rešimo taj problem u tom trenutku.

Navela je da će i da će se “svakako” zabraniti rad noćnih klubova, a da će zabrana ili ograničenje rada restorana takodje biti razmotrena.

Kazala je da je “razmišljala šta je pametno (u trenutnoj situaciji)” i da je “očigledno” da će korona biti prisutna sve dok se ne razvije vakcina protiv kovid-19.

“Vi do tada morate da živite… I ti klubovi, i ti restorani su ekonomija, koji pune budžet iz kog se isplaćuju penzije”, rekla je ona.

Premijerka je navela da za sada nema novih slučajeva u Vladi Srbije, da je “korona rizik koju profesija (političara) nosi sa sobom” i da se ona ranije testirala, kada se ispostavilo da je osoba sa kojom je bila u kontaktu bila pozitivna na korona virus.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Dokle će više spominjati penzionere,
    Mi faktički da izlažemo svoje zdravlje, da bi se budžet punio, ja sam sebi i svojoj porodici najbitniji, ako su njoj i vlasti penzioneri najbitniji, to mogu da kažu za njih, al da ne mešaju mislim barem mene u to!!ja ću da punim budžet tamo gde ja budem hteo a ne gde mi brnabićka i vučić kažu, nemate vi pravo nikog da prozivate, ali ako to radite ima svako pravo da se brani, ne zanimaju me penzioneri i iz čega im isplaćuje te penzije

Comments are closed.