Premijerka Brnabić o obaveznoj vakcinaciji: “Nema potrebe da razmišljamo o tome, interesovanje odlično…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

“Vakcinacija u Sribji ide odlično i interesovanje je odlično i bez obavezne i sve pohvale građanima koji su pokazali da su izuzetno odgovorni”, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

“Naši građani pokazuju da veruju i u medicinu i u insititucije. U ovom trenutku ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o obaveznom uvođenju vakcinacije”, istakla je Brnabić, a prenosi Blic.

Ona je dodala da s jedne strane imamo svakodnevno, između deset i dvanaesthiljada svaki dan prijava na e-upravi, ali da i građani dolaze i bez prijave, dodala je ona.

“Nemamo takav problem koji imaju zemlje gde građani ne žele da se vakcinišu” rekla je Brnabić govoreći novinarima.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je pre nekoliko dana je predlog struke da vakcinacija za medicinske radnike postane obavezna. Kako je rekao, on se slaže sa tim predlogom, ali odluku će doneti stručna komisija.

“Mislim da će republička komisija, u kojoj su najeminentniji stručnjaci, doneti odluku. Uvek ću biti uz struku i da spašavam živote, a boriću se protiv onih koji su vakcinisani i koji su zahvaljujući tome dobro, a šire laži i paniku o vakcinama”; naveo je tada Lončar i dodao da “nema logike” da lekar ili medicinska sestra kažu da su dobili koronu, jer mogu da se vakcinišu.