Preliminarni rezultati male mature 1. jula: Na završni ispit izašlo 99,5 posto učenika

0
EPA-EFE/MARCIN BIELECKI POLAND OUT

Preliminarni rezultati završnog ispita učenika osnovnih škola biće dostupni na portalu mojasrednjaskola.gov.rs u petak, 1. jula 2022. godine, a roditelji i učenici na portalu će imati uvid u sva tri testa. Na završni ispit, koji je održan od 27. do. 29. juna, izašlo je 99,5 odsto učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete, a prenosi RTS.

U saopštenju se navodi da se prigovor na rezultate može podneti prvostepenoj komisiji u subotu do 16 časova, ili putem portala ili u školi.

Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, roditelji prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu 2. jula 2022. godine do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula 2022.godine.

Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula 2022. godine uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula 2022. godine.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs., dodaje Ministarstvo prosvete.