Žena koja je bila zaražena koronavirusom, preležala bolest i otpuštena iz bolnice, ponovno je pozitivna na prisustvo virusa, piše South China Morning Post.

Žena u četrdesetim godinama radi kao turistički vodič, a lečena je u bolnici u Osaki koju je napustila početkom februara.

Ona je bila u kontaktu sa turistima iz Vuhana odakle je koronavirus i počeo da se širi. Testirana je 29. januara i nalaz je bio pozitivan, a iz bolnice je puštena 6. februara pošto su novi nalazi bili negativni, a ona bez ikakvih simptoma.

Ipak, 19. februara ponovno je osetila bol u grudima zbog čega se ponovo testirala, a nalaz je potvrdio prisutnost virusa Covid-19.

Nakon što je prvi put napustila bolnicu, žena je nosila masku i boravila kod kuće. Nije išla na posao i nije bila u kontaktu sa drugim ljudima. Sada je opet hospitalizirana.

Postoji dilema da li je virus ostao u njenom organizmu ili se žena ponovno zarazila.

Ovu priču preneo je i hrvatski Jutarnji list, koji citira jednog stručnjaka za zarazne bolesti sa Univerziteta Osaka koji kaže da ljudi koji su jednom bili zaraženi, razvijaju antitela koja ih štite od ponovne zaraze.

Međutim, ako antitela nije bilo, osoba se može ponovno zaraziti istim virusom ili se virus nedetektovan u telu može ponovno proširiti, citirao je Jutarnji ovo mišljenje sa portal NHK World Japan.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.