Preko 300 zaraženih povezano sa članovima crkve: Nezaustavljivo se širi korona u Južnoj Koreji

0
Beta - AP Photo/Ahn Young-joon

Južna Koreja prijavila je danas 246 novih slučajeva zaraze koronavirusom, peti uzastopni dan trocifrenog povećanja broja zaraženih, dok virus nastavlja brzo da se širi u glavnom gradu gde su crkve postale glavna žarišta.

Južnokorejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je danas ove podatke, a sa novim ciframa ukupno je u poslednjih pet dana zabeleženo 959 novozaraženih, uz ukupno 15.761 slučajeva zaraženih u zemlji i 306 umrlih.

Centar je naveo da su od 246 novih slučajeva zaraze u poslednja 24 časa 202 prijavljena iz gusto naseljene gradske oblasti Seula, u kome živi polovina od južnokorejskih 51 miliona stanovnika.

Zdravstveni radnici u trci su da utvrde trag prenosa zaraze koja potiče iz crkvenih okupljanja, restorana, škola i radničke populacije.

Još jedna crkva u severnom delu Seula predvođena velikim kritičarem južnokorejskog predsednika Mun džae-ina pojavila se kao glavno žarište infekcija. Zdravstveni radnici su do juče popodne zabeležili preko 300 zaraženih povezanih sa članovima te crkve.