Prekinuto je ročište u slučaju masovnog ubistva mladih u Duboni i Malom Orašju i biće nastavljeno u Višem sudu u Beogradu i to pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal.

Advokat, Nemanja Perović, punomoćnik jednog od oštećenik, za medije je rekao da će termin novog ročišta biti naknadno određen.

Kako N1 navodi, prilikom današnjeg ročišta, u sudnicu u Smederevu, došlo je do incidenta zbog kog je osumnjičeni za masovna ubistva u Duboni i Malom Orašju izveden iz sudnice. Prethodno se pojavio sa svojim ocem u panciru u pratnji desetak policajaca.

Čim je osumnjičeni ušao u sudnicu, roditelji su skočili i polomili klupu, čula se vika i kuknjava, a nakon toga ga je policija izvela iz sudnice, piše Agencija Beta

Kasnije je advokat Perović objasnio da je ovakva reakcija oštećenih “očekivana” prilikom prvog susreta sa osumnjičenim.

Rekao je da je u sudnici bilo prisutno „više desetina oštećenih i prilikom ulaska osumnjičenog došlo je do reakcije i verovatno je pala stolica, masa kad krene, više desetina ljudi, naravno da se tako nešto desi“, prenosi N1.

„Roditelji su krenuli prema okrivljenom, to je trajalo sigurno minutu, ako ne i više. Iako nije bio zanemarljiv broj pripadnika MUP, ali se opet nisu mogli odupreti narodu“, kazao je Perović.

Tokom ročišta nekim roditeljima oštećenih je pozlilo, nakon čega je došla i hitna pomoć.

Blažić se tereti da je 4. maja, 2023. u selima Malo Orašje i Dubona ubio devetoro i ranio trinaestoro ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.