“Prekinite blokadu, maltretirate građane…”: Vesić o protestima taksista

3
Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić apelovao je na taksiste da prekinu blokadu glavnog grada jer time maltretiraju sve građane, koji nisu odgovorni za njihove probleme, preneo je N1.

U gostovanju na TV Prva, Vesić je rekao da većina zahteva taksista, koji se tiču zahteva za poštovanjem zakona, jesu prihvatljivi ali da ništa ne može da opravda blokadu.

Vesić je rekao da grad nema ni prava ni mogućnosti da sprečava bilo čiji štrajk, jer je to ustavno pravo i svako ima pravo da se bori za svoja prava, ali da beogradske vlasti apeluju na taksiste da ne maltretiraju građane.

On je rekao da kompanija CarGo “nije klasičan divlji prevoz” i da zakon nije dovoljno precizan, jer pre samo godinu dana i nije postojao taksi prevoz preko aplikacije.

Govoreći o tome šta grad radi da bi se poboljšala situacija u toj oblasti, Vesić je rekao da zakone koji tretiraju taksi prevoz usvaja skupština, a na grad, a da gradske vlasti samo određuju koliko taksista treba da postoji u Beogradu.

“Obaveza grada je da se bavimo divljim taksistima i mi smo ih, maltene, suzbili. Oduzimamo vozila i podnosimo prijave. Ali postoji razlika između CarGo i divljih taksista”, rekao je on i dodao da CarGo vozila nemaju oznaku i da inspektori ne mogu uvek tako lako da ih prepoznaju.

Taksisti koji su protestovali prošle nedelje, i za danas su najavili štrajk.

Očekuje se da gužve počnu oko 12 časova, kada i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sleće na surčinski aerodrom i kreće put Palate Srbija u zvaničnoj poseti Srbiji, preneo je B92.

Zbog dolaska turske delegacije, taksisti su odustali od radikalizacije protesta koja je podrazumevala blokadu mostova.

3 KOMENTARA

  1. Prijatelju , ako ti želiš da saznaš ko je car go taxi a koji ne radi u skladu sa zakonom , vrlo jednostavno to uradiš : pošalji “preko aplikacije” zahtev za tvoju vožnju (a saobraćajni si inspektor) . . . sedneš u car go vozilo i onda se legitimišeš kao inspektor a pri tom ti nisi jedini putnik nego su sa tobom još jedan ili dva saobraćajna inspektora . . . Sledi procedura : skidanje registarskih tablica , oduzimanje vozila . . . koje nema potrebne dozvole određene ZAKONOM za prevoz putnika . . . , zvanje policijskog pauka . . . I u žicu !!!!! AKO VEĆ I SAM KAŽEŠ DA IH NE MOŽEŠ PREPOZNATI JER NEMAJU KROVNU OZNAKU ?! Isti recept i za LINIJSKI TAXI koji ZAKON ne prepoznaje . 😊

Comments are closed.