(Beta) –  Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da država pregovara o proizvodnji „nekih“ vakcina protiv koronavirusa u Srbiji. 

Ona je istakla da „čitav državni vrh kao tim“ radi na nabavci vakcine i ocenila da će Srbija biti jedna od prvih zemalja u svetu koja će dobiti vakcinu.

„Želimo da obezbedimo građanima mogućnost izbora i sve te vakcine jer će neko hteti da primi samo Fajzerovu, neko samo vakcinu Moderne, neko neće da čuje za bilo šta drugo osim ruske ili kineske vakcine“, rekla je premijerka za televiziju Pink.

Ona je rekla da je „zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i respektu koji kineski partneri imaju prema njemu“, Srbija jedina zemlja koja će dobiti kinesku vakcinu odmah a da nije učestvovala u ispitivanjima te vakcine.

„Već smo dogovorili sa ruskim partnerima da naše nadležne službe rade na tome da se plastično izrazim, otvore njihov vakcinu i vide kakva je ona“, dodala je premijerka.

Navela je i da Srbija ima „toliko respiratora da će ih biti dovoljno ma koliko situacija bila katastrofalna“ a da se samo na testove, dnevno troši nešto više od 700.000 evra. 

„Mnogo više testiramo od svih zemalja u okruženju. Na 100.000 građana imamo 25.540 testova, iza nas su Slovenija i Rumunija, a rezultat testa se čeka najduže 12 sati“, rekla je predsednica Vlade Srbije.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-463-od-20-novembra/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-velike-biografije-12-knjiga-za-neverovatnih-999-dinara-snizeno-sa-4-788/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.