Predstavnici DS ispred SNS zatražili ostavku Vučića: Nekoliko žena im dovikivalo da su “lopovi” i “banda”

0
Foto: Demokratska stranka

Demokratska stranka (DS) ocenila je, povodom početka desete godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS) da je prethodni period obeležila kriminalizacija društva, enormno zaduživanje i niz neispunjenih obećanja i zbog toga zatražila ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević, je na konferenciji za novinare ispred sedišta SNS na Novom Beogradu, rekao da sutra počinje „deseta godina samovlašća SNS“.

„Čestitam svima koji su preživeli vlast čiji je istaknuti član Veljko Belivuk, koja u svojim redovima ima Dragoljuba Simonovića, Zvonka Veselinovića, Milutina Jeličića Jutku…“, rekao je Milivojević.

Obraćanje Milivojevića, kao i potpredsednice DS Tatjane Manojlović, pokušalo je da ometa nekoliko žena, koje su im dovikivale da su „lopovi“, da su „banda koje želi ponovo da pljačka“, da treba da ih bude sramota zbog svega što govore i što uopšte pominju Vučića…

Milivojević je rekao da nisu bili svi te sreće da prežive, te je jednu od žena koja je dobacivala upitao da li pamti imena Olivera Ivanovića, Stanike Gligorijević, Omera Mehića…

Prema njegovim rečima, još uvek se ne zna šta je s dva minuta snimka iz saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Gligorijević, ali se na televizijama masovna prikazuju snimci zločina za koje je osumnjičena Belivukova grupa.

On je pozvao i nadležne da objave kome pripada stan na Zvezadri u kome se, po izjavi Belivuka iz istrage, a što su preneli pojedini mediji, sastajao s Vučićem.

„Nije se Belivuk sa mnom sastajao u stanu na Zvedari, čiji je taj stan, kojoj poznatoj voditeljki pripada taj stan – neka kažu ljudi iz tužilaštva, ko je ta osoba, ko je je vlasnica tog stana i u kakvim je odnosima s Vučićem“, rekao je on.

Milivojević je naveo i da Srbijom ne upravljaju „ni škaljarski ni kavački klan“ već, kako je rekao, „kavački klan koji je ugrozio Srbiju jer je postao pokrovitelj organizovanog kriminala“.

„Pozivan Vučića da podnese ostavku i preda vlast građanima na miran način a onda se preda Tužilaštvu za organizovani kriminal“, rekao je on.

Potpredsednica DS-a Tatjana Manojlović je rekla da su svi svesni da se Srbija „mora spasavati“. „Svima je svega dosta, a dosta je svega i Vučiću koji je u ovom trenutku najusamljeniji čovek Srbiji jer ga napuštaju oni koje je do juče hranio i o njima brinuo“, rekla je ona.

Manojlovićeva je navela i da je Vučić „svega toga svestan“, kao i da je svestan da, kako je rekla „SNS-a bez njega nema i da će na tom brodu svi oni potonuti“.

Prema njenim rečima, Srbija nije zemlja jednog „opsesivnog vlastodršca“.

„Preživeće Srbija ovo… i svi smo svesni da se promene dešavaju, da se tiranija kruni ; a da je jutro slobode pre nama“, rekla je ona.

Manojovićeva je rekla i da se više ne sme ćutati, te pozvala Srbiju „da se probudi“.