Predstavljeno borbeno vozilo “Lazanski”, Vučić poručio: “Miroslav bi bio ponosan”

2

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” na Beogradskom sajmu.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici firmi koje izlažu, pripadnici oficirskog kora i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ali i strane delegacije.

Vučić je obišao sajam i vojnu tehniku koja je tu izložena, a pridružili su mu se sin i supruga nedavno preminulog novinara i ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog. Ovom prilikom otkriveno je i dugo najavljivano borbeno vozilo “lazanski”.

“‘Lazanski’ odlično izgleda, sramota me je bilo da hvalim pred porodicom, ali zaista je tako. Mislim da bi Miroslav bio ponosan”, kazao je Vučić kasnije tokom obilaska.

Borbeno vozilo “lazanski” je modifikovana verzija “lazara 3”, a glavna razlika je u višenamenskom topu kalibra 57 milimetara.

Predsednik je primetio potpis Miroslava Lazanskog, dok je supruga preminulog, Tamara Lazanski, prokomentarisala da je to potpis iz njegovog starog pasoša. Ona je naglasila da bi Miroslav bio ponosan na to što ovo vozilo nosi njegovo ime.

2 KOMENTARA

  1. Хоће ли војска напокон да почне да исплаћује тантијеме за коришћење тућих: имена, уметничких и музичких, ауторских дела,… или ће да настави са утабаном стазом пљачке, установљене појавом Јосипа “радника” ? Па то је све “наше”, зар не ?

Comments are closed.