Predstavljeni novi Samsung Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live

  0

  Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd na virtuelnom događaju Galaxy Unpacked predstavila je novi pametni sat Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds Live. Galaxy Watch3 je najinovativniji pametni sat do sad, unikatnog izgleda i sa mnogobrojnim opcijama za zdravlje i wellness, dok Galaxy Buds Live bežične slušalice ergonomskog, stilskog dizajna, predstavljaju tehnološki napredak na polju kvaliteta zvuka.

  Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live biće savršeni asistenti u obavljanju dnevnih obaveza. Oba uređaja lako se povezuju sa ostalim Samsung inovacijama iz Galaxy ekosistema, koji pomažu korisnicima da održe zdravlje i kondiciju, ali i da ostanu u kontaktu sa prijateljima ili kolegama.

  „Pametni satovi i bežične slušalice kao uređaji savremenog doba napreduju velikom brzinom. U poslednjih nekoliko meseci, uočili smo njihov veliki rast na tržištu jer korisnicima itekako pomažu u doba nove normalnosti. Kada smo predstavili prvi pametni sat pre sedam godina, postali smo svetski lider na ovom polju. Zato smo se danas posvetili tome da korisnicima ponudimo nove, još savremenije uređaje, koji su prilagođeni njihovim potrebama. Osim vrhunskog iskustva, korisnici uvek od nas očekuju napredan dizajn i inovativne tehnologije, čemu smo posvetili posebnu pažnju“, izjavio je TM Roh, predsednik i direktor za razvoj i istraživanje u odeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

  Galaxy Watch3 – sat koji čuva zdravlje i olakšava svakodnevicu

  Izrađen od vrhunskih materijala poput nerđajućeg čelika i kože visokog kvaliteta, Galaxy Watch3 pristaje svačijoj ruci. Prvi put, sat će biti dostupan i u verziji od titanijuma koji je u isto vreme izdržljiv i elegantan. Popularni rotirajući okvir pametnog sata iznenadiće svakog korisnika spojem funkcionalnosti i dobrog stila, dok se okretanjem glave sata pokreću aplikacije i otvaraju obaveštenja. U poređenju sa originalnim Galaxy Watch pametnim satom, Galaxy Watch3 je ,uprkos većem displeju, 14% tanji, 8% manji i 15% lakši[1]. Takođe, korisnik može odabrati više od 80.000 tema ili dizajnirati svoju autentičnu, uz pomoć 40 različitih dodataka za personalizaciju prikaza informacija.  

  Galaxy Watch3 unapređen je novim funkcijama za održavanje i praćenje zdravlja[2]. Korisnik uz aplikaciju Blood oxygen (SpO2) može proveriti zasićenost kiseonikom tokom treninga. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektovati i poslati SOS notifikaciju odabranim kontaktima kako bi se korisniku odmah ukazala pomoć.[3]

  Sticanje dnevne rutine u treninzima nije lak zadatak, a u tome će od velike pomoći biti  mnogobrojne Samsung opcije za ličnu kondiciju. Uz pomoć alata za analizu trčanja[4], korisnik dobija trenutne informacije tokom jogging-a, kao i propratne izveštaje koji će pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih povreda. Pored toga, uređaji će uskoro biti opremljeni i analizom VO2 podataka[5] o potrošnji kiseonika. Uz aplikaciju Samsung Health, korisnicima će na raspolaganju biti zbirka sa više od 120 različitih video vežbi. Sve što je potrebno biće da odaberu trening na Galaxy pametnom telefonu i podele sliku na ekranu Samsung Smart Televizora[6], dok Galaxy Watch3 automatski prati i analizira vežbanje. Još od 2014. godine, Samsung razvija mogućnosti za davanje povratnih informacija o odmoru nakon vežbanja, zbog čega Galaxy Watch3 dolazi sa najnovijim alatima za analizu spavanja, za bolji, kvalitetniji san.

  Visok nivo povezanosti između pametnog sata i ostalih Galaxy uređaja, uključujući i Galaxy Note20, omogućuje mnoštvo dodatnih opcija za još moćnije korisničko iskustvo. Na satu je moguće podesiti automatske odgovore za slikovne i tekstualne poruke, ili otvarati fotografije na zglobu ruke. Koristeći rotirajuću okvir korisnik može pustiti muziku, a putem jednostavnog pomeranja ruke[7], kao što je stiskanje i opuštanje šake ili okretanje zgloba moći će da odgovori ili odbije poziv. Za korisnike koji ne vole da nose telefon sa sobom na trening, dostupni su i LTE modeli sata koji samostalno omogućavaju pozive, reprodukciju muzike i korišćenje aplikacija u pokretu[8].


  [1] Mere definisane prema modelu od 45mm; veličina proizvoda varira u odnosu na model. 

  [2] Uređaj i prateći softver nisu namenjeni za bolničku dijagnozu, lečenje ili sprečavanje bolesti i simptoma. SpO2 mogućnost biće dostupna u trećem kvartalu 2020. godine putem ažuriranja softvera.

  [3] Pad će se detektovati samo kada je korisnik u pokretu. Potrebna mrežna povezanost za slanje obaveštenja označenom kontaktu za pomoć. Na tačnost GPS signala mogu uticati barijere poput građevina.

  [4] Analiza trčanja biće dostupna u trećem kvartalu 2020. godine putem ažuriranja softvera.

  [5] VO2 analiza biće dostupna u trećem kvartalu 2020. godine putem ažuriranja softvera.

  [6] Mogućnost deljenja dostupna je na modelima Samsung Smart televizora od 2019. godine nadalje.

  [7] Upravljanje pokretima ruke dostupno je u izborniku ‘Labs’ unutar korisničkog interfejsa. Standardna 4G LTE mreža dostupna je samo na Samsung Galaxy Watch3 LTE verziji. Mogućnost telefonskih poziva na LTE verziji zahteva početno uparivanje sa kompatibilnim Samsung Galaxy uređajima. Mogućnost telefonskih poziva zavisi od lokalnih telefonskih operatera. Funkcionalnost je ograničena ako upareni pametni telefon nije povezan sa bežičnom mrežom.

  [8] Standardna 4G LTE mreža dostupna je samo na Samsung Galaxy Watch3 LTE verziji. Mogućnost telefonskih poziva na LTE verziji zahteva početno uparivanje sa kompatibilnim Samsung Galaxy uređajima. Mogućnost telefonskih poziva zavisi od lokalnih telefonskih operatora. Funkcionalnost je ograničena ako upareni pametni telefon nije povezan sa wi-fi mrežom.