Predstavljen treći najstariji američki olimpijskim tim: Greg Popović objavio spisak igrača za OI

0

(Beta-AP) – Košarkaški savez SAD predstavio je danas tim za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, koji će biti treći najstariji američki olimpijski tim.

Ekipu čine 12 igrača iz NBA lige – Kevin Lav, Kevin Durent, Džru Holidej, Demijan Lilard, Drejmond Grin, Bredli Bil, Bem Adebajo, Devin Buker, Džerami Grant, Zek Levin, Kris Midlton i Džejson Tejtum.

“Košarkaški savez bira igrače koji imaju veštinu, karakter, iskustvo i želju za pobedom, da predstavljaju našu zemlju na međunarodnim takmičenjima. Gradimo timove koji su svestrani i izdržljivi za kratka i intenzivna takmičenja na kojima igramo. Srećni smo što se ova grupa elitnih sportista prijavila da nas predstavlja u Tokiju ovog leta”, rekao je predsednik američkog Saveza Martin Dempsi.

Najstariji igrač u ekipi je 32-godišnji Lav, dok je Tejtum najmlađi, ima 22 godine. Prosečna startost američkog tima po završetku Igara u Tokiju biće 28,2 godine.

Starije od te ekipe koju su SAD slale na Olimpijske igre bile su one sa Igara 1996. godine (29,4 godine) i iz 1992. godine (29).

Durent će treći put igrati na Olimpijskim igrama, na kojima je osvojio dva zlata, 2012. i 2016. godine.

Selektor SAD Greg Popović rekao je da se “raduje prilici da sarađuje sa izvanrednim igračima u borbi za olimpijsko zlato”.

Američki tim će početi pripreme 6. jula.