“Predsedniku je dosadno, tek je shvatio svoje dužnosti”; “Premijer ne razume demokratiju, nije ovo njegova stranka”

0
Profimedia

Predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako mu se čini da je “predsedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno”, osvrnuvši se time na njegove komentare da je Nacionalni štab Civilne zaštite neustavan, te da je Sabor iznad Štaba, a da je štab “u stvari ništa”, prenosi RTS.

Plenković je rekao kako mu se “čini da je Milanoviću malo dosadno”.

“Mislim da mu je strašno dosadno, jer toliko insistirati na stvarima koje smo ovde već apsolvirali, nemam drugog objašnjenja”, rekao je Plenković u kratkoj izjavi novinarima dolazeći na sednicu Sabora.

Na Milanovićevu tvrdnju “da se boji ptoencijalnog mešanja Sabora u njegov posao”, Plenković je odgovorio “kako mu se čini da je predsednik tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti, pa mu je, politički, strašno dosadno”.

Takođe, Milanovićevo mišljenje da je “štab u stvari ništa” popratio je istim komentarom – “dosadno mu je”.

Ipak, ubrzo je stigao i odgovor hrvatskog predsednika koji je izjavio da “Plenković nije problem, ali da mora shvatiti da u demokratiji stvari ne funkcionišu kao u njegovoj autoritativnoj stranci”, prenosi Večernji list.

“Plenković nije kritikovao mene nego funkciju. On je govorio o sudbini posla, koliko razumem hrvatski. Nije moja krivica. Ipak, bilo meni dosadno ili ne, činjenica je da se, ko god piše takve poruke na Tviteru, jako dosađuje”, rekao je Milanović.

“Ne mogu reći da se on dosađuje, ali ljudi koji noću šalju tvitove su čudni. Poslednji put smo razgovarali kada je bio kod mene po mandat”, rekao je Milanović o Plenkoviću dodavši da se “pod krinkom struke poguduje sitno nekome pajdašu”, govoreći o Nacionalnom kriznom štabu.

“To je sve jedan mali cirkus. Živimo u vanrednom stanju za koje niko nije dao odobrenje”, rekao je Milanović.

“Nemam ambicije, svejedno mi je ko će biti novi predsednik SDP. Plenkovićev posao je ozbiljniji – i ja sam bio premijer – i ne mogu verovati da bi Plenković napisao takvu glupost na Tviteru, valjda je to neki jazavac”, rekao je i dodao da mu nije dosadno.

“Ponavljam, biću i namćor ako treba, davno sam prošao stvari kroz koje on prolazi, možda ga to frustrira”, rekao je Milanović.

Podsetimo, Milanović je sinoć u Veloj Luci izjavio da, kao kompliment, doživljava Plenkovićev komentar da reciklira stvari oko neustavnosti Nacionalnog kriznog štaba “jer je recikliranje – vrsta osvieštenosti”.

Ocenio je i da se Plenković “verovatno boji da mu se Sabor ne bi uplitao u posao, da mu ne bi komplikovali život”.

Milanović se zauzeo i da se postojeće odluke Štaba, koje se donose i “koje se ljudima nameću”, pokriju odlukom Sabora.

“Sabor je iznad Štaba, a Štab je u stvari ništa”, poručio je sinoć predsednik Hrvatske.