Predsednik Toyota Adria uručio pismo dobrodošlice u Japan Olimpijskom timu Srbije

  Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod olimpijskom zastavom

  0
  Božidar Maljković (predsednik OKS), Nj.E. Takahiko Katsumata (ambasador Japana u Srbiji), Kensuke Tsuchiya (predsednik Toyote Adria) i Anja Obradović (džudistkinja)
  • U prisustvu ambasadora Japana u Srbiji, Nj.E. Takahiko Katsumate, predsednik Toyote Adria, Kensuke Tsuchiya, uručio je pismo dobrodošlice u Japan predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću
  • Ambasador Japana u Srbiji, Nj.E. Takahiko Katsumata, istakao je da će OI biti bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike i poželeo puno uspeha srpskim olimpijcima
  • Gospodin Maljković zahvalio se na pismu dobrodošlice i istakao da su u OKS-u ponosni na saradnju sa Toyotom, dok se u ime srpskih sportista na ovom vidu podrške i gestu poštovanja zahvalila džudistkinja Anja Obradović
  • Olimpijske igre počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta, a na njima će učestvovati 85 srpskih sportista

  Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, ugostio je u Olimpijskoj kući na Dedinju ambasadora Japana, Njegovu ekselenciju Takahiko Katsumatu i predsednika Toyote Adria, Kensuke Tsuchiyu, koji su poželeli srećan put u Japan Olimpijskom timu Srbije i puno uspeha svim sportistima na nastupajućim Igrama koje će biti održane u Tokiju.

  Ovom prilikom gospodin Tsuchiya uručio je Božidaru Maljkoviću pismo dobrodošlice u Japan kao gest poštovanja prema srpskim sportistima koji će uskoro nastupati na najvećoj svetskoj smotri sporta. Događaju je prisustvovala i Anja Obradović, džudistkinja koja će predstavljati našu zemlju na OI u kategoriji do 63 kg.

  Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije zahvalio uvaženim gostima na lepim željama pred put u Japan i istakao da je saradnja Toyota Srbije i OKS primer dobre prakse koji treba da slede sve sportske institucije i kompanije.

  – Ponosni smo na svoju saradnju s gigantom kakva je kompanija Toyota. Naše zadovoljstvo je utoliko veće ako znamo da je Toyota i globalni sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta. Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg možemo da se uvek oslonimo. Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara i uz ovakvu podršku, sigurno ćemo ostvariti još bolje rezultate – rekao je Božidar Maljković.

  Ambasador Japana, Njegova ekselencija Takahiko Katsumata, čestitao je svim srpskim sportistima koji su izborili plasman na Olimpijske igre.

   – Srećan sam što imam priliku da Olimpijskom timu Srbije poželim srećan put u Tokio. Želeo bih takođe da istaknem svoje poštovanje prema Novaku Đokoviću koji nastavlja da piše istoriju sporta. Jedva čekamo njegove nastupe u Tokiju. Olimpijske igre biće bezbedno i sigurno okruženje za sve učesnike, uprkos pandemiji koja vlada u svetu – izjavio je ambasador Katsumata.

  Predsednik Toyote Adria, Kensuke Tsuchiya, srpskim olimpijcima u čast poruku dobrodošlice i podrške uputio je na srpskom jeziku.

  Kao ponosni partner Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Olimpijskog pokreta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju – rekao je na srpskom gospodin Tsuchiya.

  Pismo dobrodošlice u Japan, predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću uručio je predsednik Toyote Adria Kensuke Tsuchiya

  Džudistikinja Anja Obradović takođe se zahvalila na lepom gestu i rekla da srpski olimpijci željno iščekuju nastup na Olimpijskim igrama, kao i da im podrška velike japanske kompanije kao što je Toyota izuzetno znači.

  – Govorim u ime svih mojih kolega olimpijaca kada kažem da svi jedva čekamo put u Tokio i nastup na Olimpijskim igrama. Nekima od nas ovo će biti prvi nastup na najvećem svetskom takmičenju i ovakav vid podrške i gest gostoprimstva nam puno znači – istakla je Anja Obradović.

  Na kraju konferencije, Božidar Maljković i Anja Obradović gostima su uručili majice Olimpijskog komiteta Srbije koje su potpisali članovi Tima Srbije koji će nastupati u Tokiju.

  Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija započela je 2018. godine od kada su vozila japanske kompanije i „Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“. Toyota je takođe globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta.

  Igre u Tokiju počinju 23. jula, a Srbiju će predstavljati 85 sportista.

  Pismo dobrodošlice predsednika Toyote Adria, Kensuke Tsuchiye:

  Dragi srpski olimpijci,

  kao ponosni sponzor Olimpijskog komiteta Srbije i globalni partner Olimpijskog pokreta, želimo vam toplu dobrodošlicu, zdrav i ugodan boravak i puno osvojenih medalja u Tokiju.

  Igre se održavaju u specifičnim uslovima usled pandemije, a njihova organizacija, prepuna izazova, i samo takmičenje predstavljaju svojevrsnu pobedu u duhu Toyotine filozofije START YOUR IMPOSSIBLE (Započni svoje nemoguće).

  Zato s velikim zadovoljstvom iščekujemo 23. jul i početak Igara, kada ćemo zajedno sa vama i čitavim svetom proslaviti tu pobedu i poslati poruku optimizma i zajedništva.

  Potvrdimo snagu sporta i njegovu moć da spaja ljude pod Olimpijskom zastavom, kako je nedavno istakao Akio Toyoda, predsednik Toyota Motor Corporation.

  S poštovanjem,

  Kensuke Tsuchiya,

  Predsednik Toyote Adria