Predsednik SANU o kandidaturi: “Niti bih ja pristao, a nije ni bilo kontakata sa opozicijom”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Predsednik  Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić saopštio je danas da ga niko iz opozicije nije kontaktirao u vezi kandidovanja na predstojećim izborima i da takav poziv, da je do njega i došlo, ne bi ni prihvatio.

Kostić je u pismu naveo da je bio iznenadjen tekstom koji je o tome juče objavio list Danas.

“Iskreno nameran da u zimu svoga života ne stvaram zabune ili da bar ne budem iskorišćavan za lažne vesti i mućenje vode, bio sam iznenadjen člankom u listu „Danas” od 11. januara u kome se navodi da mi je „deo opozicije uputio molbu da se moje ima nađe na izbornom listiću kao i rok da se o tome izjasnim”, napisao je on.

Kostić je naveo da ga to prisiljava da kaže  “da ‘nezvanični izvor’ cenjenog časopisa jednostavno izmišlja”.

“Niti me je ko kontaktirao, niti bih ja pristao, a pogotovu ne bih bio oduševljen bilo čijim davanjem rokova”, naveo je on.

Dodao je da ga niko iz lista Danas nije pitao o tome što su objavili.

“Da je bilo ko iz „Danasa” pokušao da me pita o ovim navodima, dobio bi jasan i nedvosmislen demant. Ali, nije!”, naveo je Kostić.

Kostić, koji je pismo potpisao sa “lekar u penziji”, je naveo i da ga ne treba podsećati da mu mandat u SANU ističe u aprilu 2023.

“Jedino što je ostalo nepromenjeno svih ovih godina moje nesrećne javne izloženosti je ‘kategoričko odbijanje’ scenarija senilnog i malo izvesnog ‘proboja’ moje malenkosti do ‘željenog’ političkog vrha. I činjenice, na koju me ne treba podsećati, da mi mandat u SANU ističe u aprilu 2023”, ukazao je on.