Pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu počelo suđenje za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića u decembru prošle godine, a prvoptuženi Dragoljub Simonović, tada predsednik opštine Grocka, u potpunosti je negirao optužnicu, dok su trojica ostalih optuženih delimično priznala krivicu.

Optuženi Vladimir Mihailović rekao je da je da je optužnicu razumeo i da „ne priznaje krivično delo u toj meri“, prenosi N1.

„Jesam izvršio krivično delo, ali ne ovo sve što mi se stavlja na teret u optužnici“, objasnio je on.

Optuženi Igor Novaković i Aleksandar Marinković rekli su da „u jednom delu“ i „delimično“ priznaju krivično delo.

Prethodno ročište odloženo je zbog toga što se na suđenju nisu pojavili branioci bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, koji se sumnjiči da je podstrekivao paljenje kuće, i Igora Novakovića, osumnjičenog da je organizovao napad. 

Zbog nedolaska, branioci optuženih kažnjeni su sa po 80 hiljada dinara, uz obavezu plaćanja troškova odloženog ročišta. 

Inače, suđenje optuženima za paljenje kuće Milana Jovanovića započeto je 9. aprila ove godine, a do sada je bila pročitana jedino optužnica. Ročišta su odlagana zbog prigovara i nedolaska odbrane i optuženih. 

Milanu Jovanoviću u noći 11. na 12. decembar prošle godine oko 3.30 časova zapaljena je kuća u Vrčinu motolovljevim koktelom koji je napadač ubacio kroz razbijeni prozor garaže. Jovanović je u tom trenutku bio sa suprugom u kući.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.