Predsednik OKS Božidar Maljković dao podršku projektu “Šampioni” koji okuplja decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju

  0

  Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je na stadionu FK Brodarac prisustvovao okupljanju i treningu dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju i dao svoju podršku projektu “Šampioni” koji realizuje KMF Mungosi na čelu sa legendom futsala Acom Kovačevićem.

  “Šampioni” je naziv projekta u okviru koje je organizovana i fudbalska liga sa decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Fudbalski savez Srbije je nosilac projekta koji se organizuje pod pokroviteljstvom UEFA.

  Na jučerašnjem treningu učestvovali su fudbaleri KMF Mungosi, učenici Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju “Radivoj Popović” iz Zemuna, kao i deca iz Udruženja za fizičku aktivnosti i rekreaciju dece sa smetnjama u razvoju “Snaga pokreta”.

  Osnivač KMF Mungosi i inicijator projekta Aca Kovačević zahvalio se predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije na poseti i istakao da podrška najviših sportskih insititucija krucijalna u ovakvim poduhvatima.

  – FK Brodarac je bio domaćin našeg poslednjeg okupljanja u ovoj sezoni i počastvovani smo posetom gospodina Maljkovića. Bilo je lepo videti njegovu posvećenost deci i roditeljima na samom događaju i to je vid podrške koji izuzetno znači. Videli smo da je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije uživao družeći se sa nama i očekujemo da se vidimo i na početku naredne sezone, kada se naši olimpijci vrate, nadamo se sa što više uspeha, sa Olimpijskih igara u Tokiju – istakao je Kovačević.

  U fudbalskoj ligi organizovanoj u okviru projekta “Šampioni”pored ekipa iz Beograda učestvovale su i ekipe iz Niša, Zrenjanina, Kragujevca i Subotice, sa preko 150 takmičara.