Prvi #EUzaTEBE hakaton, vrhunsko takmičenje ideja održaće se u Beogradu od 17. do 19. maja u ICT HUB-u (Kralja Milana 10). Glavni zadatak učesnika će biti da predlože pristupe, mehanizme ili aktivnosti za koje veruju da bi mogli uspešno promovisati mogućnosti i načine pristupa fondovima Evropske unije (EU) u Srbiji. Ukupni nagradni fond iznosi 5.000 evra za tri odabrana rešenja, dok su za prvoplasirano rešenje obezbeđena i posebna finansijska sredstva i resursi u visini od 25.000 evra za sprovođenje tog poslovnog rešenja u delo. Prijave su otvorene do četvrtka, 9. maja a sve o događaju, uslovima i načinu prijave nalazi se na http://euhakaton.europa.rs/.

Na takmičenju mogu učestvovati isključivo timovi od najmanje 4 i najviše 6 članova koji su spremni da razviju i sprovedu u delo predložena rešenja. Timovi će tokom 48 sati raditi na predlogu rešenja, trudeći se da odgovore na postavljeni zadatak. Predloženo rešenje može biti digitalni sadržaj (web ili mobilna aplikacija, pretraživač, dodaci za pretraživače, rešenja primenljiva na društvenim mrežama…) ili može biti deo aktivnosti ili kampanje koje uključuju korišćenje digitalne tehnologije.

Već skoro dve decenije, brojnim projektima i stručnom pomoći, EU podržava reformski proces u Srbiji. Unapređuje se zdravstvena zaštita, energetski sektor, pomažu preduzetnici, organizacije civilnog društva i mediji, unapređuje se životna sredina, poljoprivreda i proizvodnja hrane, unapređuje rad državne uprave… Postoje i brojne mogućnosti podrške u obrazovanju, inovacijama, u razvijanju kulturnih projekata, (samo)zapošljavanju, ali su načini dolaženja do informacija o tim mogućnostima raznovrsni i ne baš dobro poznati javnosti. Kako ih približiti javnosti i učiniti bližim – biće glavni izazov za učesnike Hakatona.

Tokom hakatona, učesnicima će biti na raspolaganju vrhunski predavači i mentori, iz Delegacije EU i ICT Hub tima.

Tim sa pobedničkim rešenjem će tokom četiri meseca imati na raspolaganju pomoć i podršku ICT Hub tima da lakše sprovedu svoj predlog u delo i približe snalaženje građana u brojnim mogućnostima korišćenja EU fondova u Srbiji.

Hakaton finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, a realizuje ga ICT Hub.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.