Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je novinarima u Nišu da će nastaviti da razgovara s liderom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i šefom države Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće izbore.

„Kako god izašli na izbore, naša ideja jeste vezana za nastavak saradnje s Aleksandrom Vučićem i SNS, jer je najveći interes Srbije da se razvija, da jača svoju poziciju i da u teškim vremenim koja nas čekaju, imamo jedinstvo“, naglasio je Dačić na konferenciji za medije povodom 30 godina SPS-a.

„Na globalnom planu smo predložili Aleksandru Vučiću da razmotri da, ukoliko postoji potreba, a mi smo spremni za to, da idemo i sa zajedničkom listom (SNS), imajući u vidu težinu problema s kojima se suočavamo kao zemlja“, izjavio je Dačić.

Prema njegovim rečima, bitno je da se Srbija ekonomski dobro razvija i dodao da je to jedan od velikih rezultata koje je SPS već ostvarila sa SNS i Vučićem.

Dačić je istakao da za tu stranku „ne postoji nikakva dilema“ oko toga da na izbore ide s Jedinstvenom Srbijom i eventualno s još nekim na lokalnom nivou. On je kazao da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate za izbornu listu na kojoj će biti SPS.

„Imamo sada nelogičnu situaciju da oni s kojima treba da izađete na megdan, oni beže s tog megdana. Sada prosto ne znate kako da imate političku raspravu, jer njih ne interesuju institucije. Zato se i primenjuju razne laži. Time su nam, kao državi, naneli više štete“, procenio je Dačić.

On ističe da SPS „mora da se ozbiljno ponaša“ i nastaviće da vodi ozbiljnu i odgovornu politiku“.

Dačić je najavio da će unutarstranački izbori SPS biti posle državnih, da se ne bi „mešale te stvari uoči izborne kampanje“.

Socijalisti su 30 godina postojanja obeležili u Nišu svečanošću u Narodnom pozorištu. Najavljeno je da će takvih skupova biti i u drugim gradovima, a centralna proslava SPS biće jula u Beogradu.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Omladino, BEZI!
    16. фебруар 2020. 15:30

    AHA! Bice da se drmaju fotelje, a zarad fotelja, obojica biste na istu listu i sa crnim djavolom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.