U saopštenju „1 od 5 miliona“ podseća da je prošlo tri meseca od kako je Pavlović prekinula tronedeljni štrajk građu, nakon razgovora sa premijerkom Brnabić, a obećanog ispunjenja njenih zahteva i dalje nema.

Uslov da Pavlović prekine štrajk bio je da joj se ispune makar četiri od deset zahteva, što se delimično i dogodilo, međutim nakon toga više ni jedan zahtev nije ispunjen, dodaju oni.

„Pavlović je navela da će u sredu, 7. avgusta, biti tačno tri meseca od razgovora sa premijerkom, na kom joj je obećan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ispunjenje zahteva. Tri meseca kasnije, taj sastanak se nije dogodio, zaposleni Kanala 9 su i dalje šikanirani, iz budžeta se i dalje izdvaja drastično manje novca nego za ostale kanale, i na lokalnom, i na pokrajinskom, i na državnom nivou, a pritom ni jedno javno preduzeće u Novom Sadu neće da obnovi saradnju sa Kanalom 9“, ističu iz „1 od 5 miliona“.

Pavlović je takođe navela, dodaju, da, ukoliko se do kraja nedelje ništa ne dogodi, ona neće imati drugog izbora nego da u ponedeljak, 12. avgusta, nastavi štrajk glađu, kao poslednji i najteži čin borbe pojedinca protiv diktatorskog režima.

„Ovo je samo jedan u nizu primera kako trenutna vlast rešava probleme svojih sugrađana – pred kamerama jedna, a iza kamera sasvim druga priča. Da li je ovo nastavak obračuna vlasti sa neistomišljenicima i slobodnim medijima i zašto se nadležne institucije poput REM-a ili suda ne odazivaju po pitanju Maje Pavlović? Kakvu poruku dobijamo ovakvim postupcima i da li ista sudbina čeka i druge koji se na isti način sastanu sa predstavnicima vlasti kako bi rešili svoje probleme?“, pitaju iz „1 od 5 miliona“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.