“Prebacili smo sve što smo mogli u kovid sistem…”

0
Foto: screenshot Youtube/Pink

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se svakog dana otvaraju novi kapaciteti za smeštaj korona pozitivnih pacijenata, a da su poslednje ustanove koje prelaze u kovid sistem banja Selters i Banja Koviljača.

“Želim da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima i svima koji učestvuju u borbi protiv epidemije, na rezultatima koje smo postigli. Zahvaljujući svima njima, nismo u situaciji da naši pacijenti idu u druge države na lečenje… Ja sam siguran da ćemo uspeti u daljoj borbi protiv virusa”, rekao je Lončar posle sednice Kriznog štaba u Beogradu, prenosi N1.

Lončar je naglasio da su “svi kapaciteti u Beogradu koji su mogli, prebačeni u kovid sistem”.

“Otvorili smo dodatne kapacitete u Srbiji, celu banju Selters pretvorili smo u kovid, banju Koviljaču u Loznici pretvaramo u kovid sistem”, rekao je.

Ministar je zamolio sve da se pridržavaju donetih mera.

“Molim sve, pošto znaju šta su sve uradili zdravstveni radnici, da se barem sada, ako nisu do sada, pridržavaju ovih mera. To će pomoći da zaustavimo širenje i povećanje broja obolelih, jer ne postoje kapaciteti u svetu koji su neiscrpni, svi su ograničeni. Da se 15 dana pridržavamo mera, jer ove žurke, proslave, sve što se dešavalo u večernjim satima, da se sa tim prestane”, poručio je Lončar.

Želimo da spasemo ljudske živote i zdravstveni sistem, naglasio je.

“Ja se nadam da građani razumeju i da će nam pomoći u ovome i da ćemo iz svega izaći kao pobednici”, zaključio je ministar.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500