Kremlj je danas saopštio da će sistematski meriti temperaturu učesnicima sastanaka i skupova na kojima je prisutan predsednik Vladimir Putin kao preventivna mera u borbi protiv širenja novog virusa iz Kine.

„To je mera predostrožnosti“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov pošto je novinarima pre jednog zvaničnog događaja danas izmerena temperatura.

Peskov je rekao da će se ta mera odnositi na sve učesnike dešavanja na kojima je Putin (67) prisutan.

Agencija Ria Novosti prenela je ranije danas da je novinarima koji pokrivaju dešavanja u Kremlju danas izmerena temperatura.

U Rusiji su registrovana dva slučaja virusne upale pluća. Od početka epidemije novog koronavirusa u Kini, Rusija je preduzela niz mera, od kojih je zatvaranje kopnene granice duge 4.250 kilometara sa Kinom.

Nova mera u Kremlju nije iznenađujuća. Putin je prošle godine na večeri Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju – G20 u Japanu, doneo svoju šolju, što je izazvalo brojna pitanja korisnika društvenih mreža.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Denisovic Ivan
    6. фебруар 2020. 16:02

    U SSSR se vec duze od veka postojanje ljudske jedinke vrti oko predsednika centralnog komiteta saveza komunista. Misljenja sam da je to neizleciva boles(t), bez uvrede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.