“Pravo prijave za 3.000 dinara imaće vakcinisani koji su stariji od 16 godina, do 15. juna…”

1
Foto: Profimedia

Vlada Srbije je saopštila da, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema „odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19.“

„Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja. Građani će u u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati“, saopštila je Vlada Srbije, a prenosi N1.

U saopštenju se navodi da će svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imati pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina, navodi se u saopštenju.

„Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V“, saopšteno je.

Vlada Srbije je još jednom apelovala na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid-19, „prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih“.

„Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa“, saopštila je Vlada Srbije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.