“Pravite decu, ne treba vam svadba, pokloni će stići poštom”: Lončar o pričama da vakcina izaziva neplodnost

0
screenshot

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, odgovarajući na pitanje predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da li vakcina protiv korone utiče na plodnost, jer to brine mlade ljude, da nema potrebe govoriti o stvarima koje su, najblaže rečeno, „rekla-kazala“.

“Suviše dugo traje ova korona, ali bih želeo da zamolim sve odgovorne ljude u Srbiji da nema potrebe da govirmo o stavrima koje nisu potkrepljene činjenicama”, rekao je Lončar u Skupštini Srbije, preneo je N1.

Lončar je ukazao da bi prvo ljudi iz države rekli da postoji neki problem sa vakcinom, da one izazivaju neke posledice ili nisu dobre.

“Mi ne možemo da dozvolimo svadbena veselja, još nisam čuo da ljubav čeka potpis da bi se pokazala. To nije stvar matičara”, kazao je Lončar.

“Šalu na stranu, ali moramo da postignemo nivo vakcinacije i nivo zaraženih takav da bismo to dozvolili. Mladima poručujem- slobodno živite zajedno, pravite decu, ne treba vam potpis matičara ili svadbeno veselje, pokloni će stići kasnije ili poštom”, naglasio je Lončar.