Džordan Belfort, po čijim memoarima je snimljen film „Vuk sa Vol Strita“ sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi, tuži producente filma, tražeći 300 miliona dolara odštete.

Producentska kuća filma, Red Granit i njen zvršni direktor Riza Aziz trenutno se suočavaju sa optužbama za proneveru 248 miliona dolara iz malezijskog državnog razvojnog fonda.

Belfort tvrdi da nije imao pojma da je film napravljen pomoću ukradenog novca, i tvrdi da je skandal „bacio mrlju“ na njegovu priču, piše BBC.

Belfort je prodao prava na svoj memoar ovoj producentskoj kući za 248 miliona dolara ali tvrdi da kompanija više nije u mogućnosti da iskoristi prava posle skandala sa proneverom.

Međutim, ovim povodom je isplivao i intervju Belforta iz 2017. godine u kom on kaže kako zna da su ljudi iz Red Granita „kriminalci“, pa to daje još jednu dimenziju čitavoj priči, piše sajt Screen Rant.

Film Martina Skorsezea iz 2013. godine opisuje uspon i pad Belforta kao brokera, od raskošnog bogatstva do potpunog kraha.

Obilno prikazivanje upotrebe droge, seksualnog sadržaja i psovki je učinilo da „Vuk sa Vol Strita“ bude predmet mnogih kritika kada je izašao, prenosi B92.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.