Žena koja se predstavlja kao inspiraciju iza lika Marte Skot u Netfliks hit dramskoj seriji „Baby Raindeer“ podnela je tužbu u vredsnoti od 170 miliona protiv ove striming platforme.

U tužbi koju je podnela u četvrtak američkom okružnom sudu u centralnom okrugu Kalifornije, Fiona Harvi je optužila Netfliks za klevetu, nanošenje emocionalnog stresa, nemar i kršenje njenog prava na publicitet.

Serija je veoma gledana i prati je uspeh od momenta kada se našla na Netfliksu. Glavnu ulogu tumači 35-godišnji Ričard Gad, škotski pisac i glumac, koji je takođe kreator ove serije, na osnovu ličnog iskustva i navodnog uhođenja, piše Gardijan.

Fiona Harvi je javno govorila kako je lik Marte, žene koja uhodi u seriji, inpirisan i rađen po njoj. Ona je takođe negirala da „progonila“ Ričarda Gada i demantovala da mu je poslala 41.000 mejlova, stotine glasovnih poruka i 106 pisama.

U tužbi protiv striming platforme Netfliks navodi se:

„Pred preko 50 miliona ljudi širom sveta iznete su lažne optužbe protiv Fione Harvi, navodeći da je Harvi osuđena na pet godina zatvora zbog progonitestljva i da ne seksualno uznemiravala Ričarga Gada. Optuženi (Netfliks) su iznosili iznosili ove laži, bez prestanka, jer je to bila bolja priča od istine.“

U nastavku se dodaje da je da svetski poznata striming platforma nijednog momenta nije istražila ovu priču niti proverila, dok milionima gledalaca ovu seriju predstavlja kao „istinitu priču“.

Fiona Harvi traži najmanje 50 miliona dolara za odštetu, onda još najmanje 50 miliona dolara za kompenzaciju za „mentalnu patnju i gubitak posla”, dodatnih, minimum, 50 miliona dolara od zarade serija, kao i 20 miliona dolara za kaznenu odštetu.

Ove nedelje, serija „Baby Raindeer“ bila je glavni pobednik na dodeli Gotham TV nagrada u Njujorku i očekuje se da će biti jedan od favorita kada budu objavljene nominacije za Emi u julu. Za samo mesece dana seriju je pogledalo preko 60 miliona gledalaca i očekuje se da će postati jedna od 10 najvećih Netfliksovih emisija ikada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.