Praunuk vojvode Radomira Putnika podržao vraćanje obaveznog vojnog roka: “Odlično životno iskustvo za svakog mladog čoveka…”

3
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Andrija Gavrilovic/MO)

(Beta) – Praunuk vojvode Radomira Putnika, Zoran Ivković podržao je ideju vraćanja obaveznog služenja vojnog roka, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane

U saopštenju je navedeno da Ivković smatra da je to “odlično životno iskustvo za svakog mladog čoveka, jer mladi imaju priliku da steknu veštine i nauče stvari koje će im biti izuzetno korisne i u daljim karijerama i životu”.

Praunuk čuvenog vojskovođe srpske vojske iz Prvog svetskog rata ovo mišljenje je izneo prilikom telefonskog razgovora sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, dodaje se u saopštenju.

Prilikom razgovora ministar odbrane se zahvalio Ivkoviću, elektroinženjeru u penziji koji od 1964. godine živi u Nemačkoj, što je darovao zaostavštinu svog pretka Vojnom muzeju i istakao da je to najbolji način da se sačuva sećanje na vojvodu Putnika.

3 KOMENTARA

  1. Хоће ли рок проведен у “служби” домовини напокон бити признат у стаж за пензију ? Слушам оног што зна све о свему и свачему како калкулише трошкове евентуалне обавезне “службе” и не помиње овај трошак. То што је то “службовање” некоме “одлично животно искуство” то се ипак не може и не сме уошштавати, понекоме је то ипак само губљење времена, али било како, то време се мора узето у обзир при обрачуну година стажа за све оне који су било када обавезно “службовали” било којој од форми државе којој се постојећа сматра наследницом. Уколико већ до сада изнети разлози не делују довољно уверљиво да објасне бесмисленост овог чина, реални трошкови такве авантуре сигурно хоће.

  2. Da li je ovo neka vic vest? Znate, kao na “njuz”-u. Prvo – “praunuk Radomira putnika” – koga briga ko mu je bio pradeda? To sad njegovoj reči daje neku težinu? Drugo – “elektroinženjer u penziji koji od 1964. godine živi u Nemačkoj” – znači čovek živi u Nemačkoj, tamo nema vojnog roka, ako ima decu ili unučiće oni neće služiti nikakvu vojsku ali bitno da je izjavio da je to “odlično životno iskustvo za svakog mladog čoveka”. Ne pročitah da je izjavio da će neko njegov (sin, unuk, sinovac, sestrić. kogod) da odmah zapuca iz Nemačke da služi vojsku u Srbiji, kad je to tako ““odlično životno iskustvo”. Stvarno je neukusno do granica neverovanja da se neko ko živi u Nemačkoj javno zalaže za nešto u Srbiji što njega ni na koji način neće pogoditi, ali zato nas ovde hoće.

Comments are closed.