Romano Florijani Musolini, praunuk fašističkog diktatora Benita Musolinija, priključen je omladinskom (U 19) timu Lacija, a ako se dokaže mogao bi da bude i konkurent za prvi tim, prenosi Gardijan.

Njegova majka je italijanska političarka i bivša poslanica evropskog parlametna Alesandra Musolini, a njen deda je bio „Duče“.

Romano Florijani igra na poziciji desnog beka i već dva puta je nastupio za omladinski tim Lacija.

Vest, koju prenose italijanski mediji, bi mogla da izazove kontroverze čak iako Benitov praunuk, čije je drugo ime takođe Benito, tvrdi da ga politika ne zanima.

„Nemam šta da komentarišem. Moj sin ne želi da mu se neko meša u privatni život ili izbore“, rekla je Alesandra Musolini.

Njegova majka je dodala da ga politika i politički stavovi njegovog pradede takođe ne zanimaju.

Romano ima dva prezimena (Florijani mu je očevo), a kako navode italijanski mediji, uvek koristi oba.

Ipak, ono što bi moglo da bude sporno je činjenica da će Romano zaigrati u klubu koji je često dovođen u vezu sa Musolinijem. Ultra navijači Lacija su poznati po svojim desničarskim, a često i fašističkim stavovima.

„Romano je skroman dečak koji se nikada nije žalio, iako nije igrao gotovo dve godine. Sviđa mi se, izgleda obećavajuće. Što se tiče preizmena, nikada nisam razgovarao sa njegovim roditeljima o tome. Važno je samo da li igrač zaslužuje da igra ili ne“, rekao je menadžer omladinskog tima Lacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.